2013. október 28., hétfő

az akusztikus gitárom

 A Furch gitáromat 9 év után eladtam. Amikor vettem ár/érték arányban szinte egyedülálló volt a piacon. Ma már más a helyzet. Annak csak a teteje volt tiszta fa. Az oldala és a háta rétegelt.  A tiszta fa konstrukció már egy jóval drágább kategória szinte minden márkánál. Főleg balkezesben.
 Aztán történt valami..
Medgyesi Tibi barátom forgalmazza a szlovák Dowina márkát. Volt már szerencsém ilyen márkájú gitárhoz tanítványaimon keresztül. Nagyon pozitív tapasztalataim voltak. Konkrétan jóval olcsóbb átfekvésben tudják a konkurencia minőségét hozni. Tudtam hogy a cégnek van tiszta fa konstrukciójú hangszere is, és reménykedtem, hogy talán ezek is olcsóbbak. Megkérdeztem Tibi barátomat, tudna e érdeklődni hogy van e tiszta fa balkezes hangszer? Azt mondta utánanéz. Ugyanis információt a honlapjukon nem találtam a balkezes modellekről, de tudtam hogy létezik egy pár balkezes modell. Én meg arra gondoltam, most biztos hónapokon át, vagy éveken át tartó csend lesz. De legnagyobb meglepetésemre Tibi felhívott, hogy beszélt a vezetővel és írjam meg pontosan hogy mit szeretnék. Hát én leírtam. Menet közben eladtam a Furch gitárt, ami önmagában a tört részét sem fedezné egy ilyen gitárnak mint amire vágyom. De Tibi megnyugtatott: Meglesz a hangszer ezen ne aggódjak! Ez még hagyján: Felhívott telefonon, hogy egyeztessünk időpontot, mert ki kell mennünk Pozsonyba a gyárba és el kell mondanom, hogy pontosan mit szeretnék. Kiutaztunk amiért köszönet Ferencnek a lehetőségért, mint kiderült, ez rajta legalább annyira múlott mint Tibin.
 Úgy hogy jelenleg ott tartunk, hogy egyedileg legyártanak nekem egy balkezes mesterhangszert. Egy balkezes gitáros számára ez a lehetőség maga a csoda! Köszönöm Tibi bácsi, és köszönöm a Dowinának! F
A hangszer 2016 késő őszén elkészült

A hangszerről részletesen itt olvashatsz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése