2013. október 29., kedd

Friends (2012)

Itt lehet megrendelni a lemezt (akár számonként is) mp3-ban vagy wave-ban elektronikus, vagy postai úton. 
A megrendelés e-mailben történik, banki előre utalással. 
Számlaadás postai úton.

e-mail küldése

Friends 
2012

Az eredeti boritója és korong:
  Ez a lemez több szempontból is változást hozott. A Hey Kids! lemez felvétele és megjelenése közötti évben már oda jutottam, hogy mire megjelent a lemez, már nem igazán érdekelt. Éreztem a késztetést hogy valami másba csapjak. Ez hozta magával azt a döntésemet, hogy megpróbálok másokkal együtt muzsikálni. Az ötlet nem volt rossz. 2004 után többféle formációval is próbálkoztam. A lemez felvétele 2009 januárjában történt, de csak 2012-ben sikerült megjelentetni.
A másik dolog, hogy talán ez a lemez volt az utolsó ami korong formában megjelent. Nem tudom a fesztiválok meddig ragaszkodnak még a korong cd-s demóhoz, de ezen kívül már nem nagyon van helye a cd-nek. Gyorsan változik ez az egész, és miután minden ilyen jellegű dolog az internet felé tolódik, sőt maga a zenehallgatás is, ezért a megjelenésnek a helye is ez. Itt kell "becsomagolni" az albumot. Az emberek zenéhez fűződő viszonya változik..
A harmadik dolog, hogy ezen az albumon mutatkozok be mint basszusgitáros. Kolta Gergő 2 szerzeményben játszik (és az élő koncerteken is ő van) de a felvételeken én játszom. nagyon koncentrált, és motivált voltam a felvételkor, és annak nagyon örültem, hogy sikerült azt a hangulatot megvalósítani amit szerettem volna közölni a számokon keresztül. 4 tagú maradt a zenekar, de billentyűről fúvósra váltottam. Ennek az volt az oka, hogy több mozgásteret akartam a gitárnak. Többet szerettem volna gitározni, ami egy másik harmóniahangszer mellett több kötöttséggel jár. Ugyanakkor a trióhoz képest, egy fúvóssal még egy szólista van a zenekarban, a témák hangszerelésében is nagyobbak a lehetőségek, és egyáltalán színesebben több dinamikával lehet játszani.

Zana Zoltán-sax., EWI
Banai Szilárd-dob
Kolta Gergő-basszusgitár
Pánczél Lajos- zenei rendező, hangmérnök
én- zeneszerző, gitárok, basszusgitár
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése