2013. november 9., szombat

Elkészült a kombóm az S.L. Amps-től


 A szép dolgok mindig lenyűgöznek. Örömöm van benne. Ez az élmény maradandó. Minden embernek megvannak azok a dolgai, amelyektől úgy érzi hogy szebbé teszik az életét. Nekem a munkám a hobbim is egyben, és mint ilyen kifejezetten hálás vagyok Istennek, hogy ilyen életet adott mint amit kaptam tőle. Nekem hobbim a zene, a zenélés, a hangszerek hangja, egy jó erősítőnek a hangja gyönyörködtet.
A Robi által készített Greg erősítőm is egy ilyen élmény. 100w, egy remekül méretezett 2x12-es ládával (Fane alnico 12-kel), a legnagyobb színpadokon is megállja a helyét. Azonban sok olyan munkája van az embernek ahova egy ekkora erősítővel nem lehet beállítani. Például egy kis jazz kocsmába, vagy kávézóba. Vagy vannak stúdiófelvételek melyeknél nem saját produkciót veszel fel, és szinte csak neked fontos hogy "úgy" szóljon a gitárod, és egy lakásban kell felvenni az anyagot. Vagy egy zenekari próba, ahol éjszaka kell cipelni fel és le a cuccodat rendszeresen. Az otthoni gyakorlás mindennapjai szomszédkímélő üzemmódban. Egy kisebb kombó megmenti az ember "életét", és ez ha párosul azzal hogy semmilyen kompromisszumot sem kell megkötni, sőt tulajdonképpen a legmagasabb minőség mellett teheted ezt, na az nevezhető örömnek! :)
Tudom, erre találták ki a digitális effekteket és preampeket. Én magam is éveken át használtam és élveztem előnyeit, és bosszankodtam hátrányain. Ezek a cuccok ugyanis hasonló módon a számítógépekéhez, pár év alatt tönkre mennek, elavulnak. Rossz az állóképességük. Mert meg kell venni az újat. De én nem akarok mindig újat venni. Én azt szeretném, ha ma meg holnap, meg jövőre, és majd öregkoromban is működjön az ami jó, és bevált. Nem akarom 5 évenként lecserélni a cuccaimat. Tudom mert csináltam. Nagyon fárasztó, anyagilag is csak ráfizetés, és személytelenné teszi a megszólalást.
Soma mester (S. L. Amps) egy fantasztikus személyiség, és még nagyobb tehetség. Ő mint gitáros, zenész füllel hallgatja a munkáit. Érdeklődése, szaktudása nem szakosodott pusztán az erősítőkre.
Csak nekem épített már, analóg delay-t, két torzitó pedált, egy preamp-et, és most elkészítette a legújabb ékszerdobozt egy 15w-os kombót. És olyan minőséget produkál, hogy viccesen azt szoktam modani, hogy egy 5-ös lottó esetén is maradna minden cucca amit készített.
Egyszerűen azért mert jó. Mert tudom, hogy a gyárak futószalagjain soha, de soha nem tudnak olyan minőséget produkálni, mint amikor valaki megrendeli a legjobb alkatrészeket, és a szaktudásának és tehetségének köszönhetően csodát forraszt belőle. Engem a cuccok vonatkozásában a marketing már nem tud "beszívni". Éltem amerikában, és azok a méregdrága felszerelések amelyek kis műhelyekben készülnek és baromi jók, azok minősége megegyezik azzal amit Soma mester vagy a Robi produkálnak. Nem olyan nehéz elhinni hogy itthon is lehet világszínvonalon dolgozni, és nem kell elszörfözni a neten a világ másik végére. Csak hallgatni kell a füledre mindössze ennyi a titok.
Nos elkészült a kombó, és megkezdjük közös utunkat:


További részletek
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése