2015. február 22., vasárnap

A basszusgitárom
Sokat vitázunk a hangszerek minőségén, megbízhatóságán, ár/érék arányán. Én is írtam korábban erről cikket itt. "gagyi kínai vs handmade u.s.a?"
Mindenre, és annak ellenkezőjére is találunk ma már példát. Én az itthoni felvételeim elkészítéséhez, sőt mint aztán később kiderült a főiskolai óráimhoz is szükségem van egy basszusgitárra. Először 2008-ban vettem egy Squiert, jelenleg a 4. hanszeremet nyűvöm rövid idő alatt. Legközelebb valószínüleg csak lottó ötösnél fogok váltani. :)
 Ennek a hangszernek a vásárlásánál az volt a szempont, hogy jazz bass legyen (mint kedvenc bass hang), Az 5. húr mint menet közben kiderült nem létszükséglet számomra. A négy húr nagyban megkönnyíti a hangok megtalálását a nyakon. :)  További szempont volt hogy a lehető legolcsóbb áron találjak hangszert balkezesben. Ez a logika onnan jött, hogy sok pozitív tapasztalatom volt az olcsó hangszerek birodalmában, és ez nekem nem is fő hangszer, nem kell megjelennem vele "reprezentatív" helyeken. És a pnztárcám is szűkreszabott.
Nos a legolcsóbb balos jazz bass amit találtam a

 Stagg 300B LH 

volt. Bruttó ára 39e ft. Ez alá már hova lehet menni árban??? :) A kinézet, lakkozás kifogástalan. De tényleg. Nekem megnyerőbb a megjelenése mint a mostanában divatos gyárilag műleharcolt kopott hangszerek. Az interneten néztem hangmintát, engem nagyon meggyőzött. Tudtam, hogy bármi ha elromlik rajta, cserélhető, javítható. Legyen az hangolókulcs, elektronika, húrláb, stb.  A legrázósabb ha a nyaka gagyi. Egy bundozás, gyalulással 28e ft, amit sajnos ki is kellett fizetnem rögtön az elején, mert csapnivaló volt. Olyan volt mint a síugrók teste repülés közben...:) De ezzel az extra költséggel is még mindig csak 67e ft-nál járok, amennyiért nem kapok semmit sem. A teste égerből van, a nagy elődökéhez hasonlóan. Van aki a kilókra megy, én nem tudom ebben menyi az igazság , de 4,5kg a súlya. A nyaka Medgyesi Tibi barátomnak köszönhetően kíváló lett. Nagyon nagy öröm ezen játszani. Később ha több tapasztalatom lesz vele, lehet hogy talán elektronikát cserélek rajta, de ez sem biztos.
Idővel hangmintával is szolgálni fogok...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése