2015. április 2., csütörtök

S.L. Amps update

Egy titokzatos probléma indult el az erősítőmmel. Először karácsonykor vettem észre a Nyári Karcsi bulin. Furcsa hangja volt, de nem egyértelmű probléma. Mintha elment volna belőle a szufla, meg torzított is a hang. Aztán mintha el is ment volna. Aztán megijedtem hogy most mi lesz. Közben állandó probléma volt a színpadi elhelyezkedéssel és át kellett cuccolnom egy másik helyre. Ismét bekapcsolva az erősítőt semmi baja sem volt. Szólt rendesen, és ment mint a karikacsapás.  Nem voltam nyugodt, mert nem tudtam mi lehet a gond, mindenesetre örültem, hogy megoldódott. Onnantól kezdve ment is minden bulin ahogy kell. Sokat használom ezt az erősítőt, és sosem volt vele semmi bajom. Az ominózus karácsonyi bulin már egy nappal a buli előtt egy szállító vitte a helyszínre a cuccomat. Nem tudom mi történhetett a szállítás alatt, de most már tudom, hogy lehetett valami. Erre most március végén utaztunk Mosonmagyróvárra a BJO-val, és a cucc utánfutóban utazott. A hangbeálláson elhültem. Már megint kezdődött a probléma elölről. Elment az erő belőle és torzított ott is ahol még dinamikusan kellett volna hoznia a tiszta hangokat. Elszomorodtam. El nem tudtam képzelni mi lehet olyan probléma, ami csak néha jelentkezik.
Ma elvittem Soma mesterhez a cuccot. És nem fogjátok kitalálni mi okozta a problémát:
Az egyik végfokcső foglalata több helyen eltört, és le is tört belőle. Látszólag a cső a helyén volt és működött, de valójában, nem mindig, mert mozgatásra (zötykölődős utaztatás) el-el mozdult,  és akkor jelentkezett a probléma.
Hogy mitől törik el egy csőaljzat? Az én esetemben erre csak egy magyarázat van. Az erősítő velem volt a tavalyi autóbaleset során, ami igen nagy erőhatásoknak volt kitéve. A probléma is ez után kezdett jelentkezni.
Ezúton köszönöm (még1x) Soma mesternek a profi, villámgyors helyzetfelismerést, és a gördülékeny és gyors szervízt. Nos pont emiatt hiszek a hagyományos kézzel készült csöves erősítőkben.
Soma mester nagy voltál (megint) és köszönöm!Miki

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése