2016. június 8., szerda

Dowina
 Vettem egy nagy levegőt, és belevetettem magam a dolgok közepébe. Egy régi álmomat szerettem volna valóra váltani. A szóló projektemmel szükségessé vált egy mester hangszer. Egy olyan akusztikus gitár, ami elsősorban akusztikusan szól jól. Az ilyen hangszerek ára elég borsos, és a balkezességem is megnehezíti a hangszerválasztást.
 Egy volt tanítványomnál láttam először a Dowina gitárt, aminek az ár/érték aránya meglepően jó volt. A honlapjukra felmenve azt tapasztaltam, hogy a tiszta fa (all solid wood) konstrukciójú hangszereiknek is igen jó áruk van, versenytársaikéhoz képest. Ezen felismerés után nem sokkal derült ki, hogy Medgyesi Tibi barátom hangszerboltja kezdte árulni hazánkban a márkát.
 Sajnos azonban a honlapjukon nem találtam balkezes modelt. Tibihez fordultam segítségért, és meglepő választ kaptam. Legyártják a kívánt modelt. Nos ezen elképedtem.
 Ez után felgyorsultak az események. Először írt Tibi, hogy milyen fából szeretném, pontosan melyik tipust, milyen legyen a fogólap, majd egyszer csak felhívott és közölte: Ki kellene menni a gyárba Pozsonyba ahol személyesen kellene megbeszélni az igényeket a tulajdonossal.
 Június 7-én reggel Tibi beállított hozzánk, bepattantam az autójába és már mentünk is Esztergomba, ahol Frantisekkel találkoztunk (Varga Ferenc) aki a híd a Dowina és a Tibi boltja között. Ő látja el hazánkat a Dowina gitárokkal.
 Átpattantunk Frantisek autójába és már mentünk is Pozsonyba.
 Megérkezve a gyárba, a tulajdonos nagyon kedvesen fogadott. bemutatott 2 balkezes hangszert, és legalább 8 másikat melyek mind mind más fából voltak. A hangszer átbeszélése pontról pontra vagy 40 percet vett igénybe.
 A bemutatkozásnál sokat segített, hogy az egyik alkalmazottja ismert engem, saját bevallása szerint "rajongóm". Ez szemmel láthatólag tetszett a tulajnak.
 Szóval több évtizednyi nélkülözés után amit a balkezesség okozott, hirtelen a bőség zavarában voltam, és azt sem tudtam mit válasszak. Persze azért választottam, és egy egyedileg legyártott mester hangszert fogok birtokba venni szeptemberben, melyben a 12. bundnál egy "M" betű fogja jelölni a monogramomat.
 A hangszer részletezésébe most még nem kezdenék bele, de egy exkluzív megjelenésű hangszert választottam. Amikor meglesz, akkor úgy is egy sor fotóval és specifikációval fogok jelentkezni
 Természetesen az AER elektronika kerül majd bele.
 Nehezen tudom elmondani mit érzek, de gondolhatjátok! :)
Ez Medgyesi Tibi barátom önzetlen segítsége nélkül nem jöhetett volna létre. Sosem fogom tudni neki eléggé megköszönni. Hazafelé azt mondtam neki, hogy ha egy balszerencsés fordulat miatt mégis meghiusúlna, én már akkor is boldog vagyok ezért a gesztusért, amit a Tibitől kaptam ebben az üzletben. És természetesen Varga Ferencnek is örök hálám, aki ismeretlenül is az ügy mellé állt (mármint hogy most ismerkedtünk meg), ami fantasztikus!
Endorsere lettem a cégnek itthon.
 Sok más dologról is szó esett ebben az üzletben (mert hogy ez üzlet), de amíg ezek nem tisztázódnak addig nem beszélek róla. De klassz dolgokról van szó.
Nos az kiedrült, hogy maga mester (cégtulajdonos) gyártja le nekem egyedileg a hangszeremet mely így egy minden szempontból "top" kategóriás hangszer lesz. Rendkívül boldog vagyok, hogy elérhetővé tették számomra egy ilyen hangszernek a használatát.

Most mindenesetre türelmetlen várakozásban vagyok! :)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése