2017. november 22., szerda

Seymour Duncan Mag Mic

Miközben jazzgitárt keresek magamnak a munkámhoz (és nylonhúrost találok) aközben a Dowina mesterhangszerem kihangositásán töröm a fejem. Lehet hogy a két dolgot egyszerre is meg tudom oldani? Már túl vagyok az első teszteken. Medgyesi Tibitől elhoztam egy

Seymour Duncan Mag Mic 

soundhole pickupot. Ez egy olyan humbucker, ami fel van vértezve mikrofonnal is, és ez utóbbi hangerő potival is el van látva.  Szimpatikus, hogy 1 perc alatt ki-be szerelhető, és nem kell megfúrni  a hangszert hozzá.  Ez fontos, hiszen a hanglyukba szerelt elektronika elvesz az akusztikus hangból, de az által, hogy kivehető, ez a probléma meg van oldva. Ami a legfontosabb: Milyen az elektronika hangja? Milyen ha akusztikusan szeretném használni? És milyen ha jazzgitárként? Vajon alkalmas arra is?  Elkészítettem az első felvételeket. Kipróbáltam az AER-en akusztikus, és jazz üzemmódban is. Vettem fel vele, az AER vonalkimenetén keresztül, és direkt a hangkártyára kötve is. És kipróbáltam a jazz üzemmódot  csöves S.L. Amps erősítőmre dugva és dinamikus mikrofonnal rögzítve. Ezek kivétel nélkülmind nagyon tetszenek. Itt a képek alatt kettő meg is hallgatható. A cucc főpróbája a Budapest Jazz Orchestrával lesz, ahol jazzgitárként fog funkcionálni.
Tehát egy hangszer de két különböző funkció ennek a pickupnak a kétféle funkciója miatt: akusztikus illetve jazz sound.
20mp alatt lehet, ki és betenni a hangszerből-be.
Teljesen zajtalan.
Kétféle táp ellátása is elérhető. Az egyik a 9v-os elemmel történő (ehhez fixen kellene beszerelni a gitárba), a másik a 12v-os elemes opció, melyet magának a pickupnak a hátuljára kell erősíteni. Ehhez a cég által adott kis fémfüleket kell beforrasztani. A mobilitás miatt én ez utóbbi opciót választottam. A Jack aljzat zárt szelvényben van, kis hurokkal a pánttartóra lehet akasztani és kész is.
Köszönet Medgyesi Tibi barátomnak, aki itthon a Seymour Duncan és a Dowina forgalmazója is!
És két hangminta:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése